Yazarlık ve Hikaye Kurma Atölyesi

monolog-yazarligi

Fotoğraf: Yasin Almaz

Karakter, olay ve eylem ekseninde bir hikaye nasıl kurulur. Her katılımcı, kendi kalemini nasıl keşfedebilir ve geliştirebilir. Geliştirilen bir hikayede hangi aşamalara hazırlık yapılmalıdır. “Yazarlık ve Hikaye Kurma Atölyesi”nde bu konular üzerinde uygulamalı olarak durulacak, katılımcılar yazdıkları parçaları diğer katılımcılarla birlikte değerlendirme ve geliştirme fırsatı bulacaktır.

“Yazarlık ve Hikaye Kurma Atölyesi”nde her katılımcının, kendi kalemini, yazma yatkınlığını keşfetmesi; bir metne nereden başlayabileceği konusunda seçenekleri görmesi ve uzun süreli bir yazım sürecinde karşılaşabileceği durumları bu kompakt süreçte deneyimlemesi amaçlanır. Her katılımcı, atölyeden taslağını oluşturduğu bir metinle ayrılacaktır.

Volkan Çıkıntoğlu

1987’de İzmir’de doğdu. İTÜ Gemi İnşaat Mühendisliğini bitirdi. Haliç Üniversitesi Tiyatro bölümünde yüksek lisans yaptı. “Sevim Burak Oyunlarında Parçalılık” tez konusuyla yüksek lisanstan mezun oldu. İlk metni “Bir Meşrutiyet Faciası yahut Gündüzlerimiz” Seyyar Sahne ile, uyarladığı Aristophanes’in “Barış” oyunu Kumbaracı50 bünyesinde ve yazdığı “Kalabalık Duası” metni Fiziksel Tiyatro Araştırmaları prodüksiyonu olarak sahneye kondular. İstanbul Üniversitesi Dramaturji ve Tiyatro Eleştirmenliği Bölümünde, doktora eğitimine devam etmektedir.

Kontenjan: 16 Kişi

Atölye Takvimi

18 Ocak – 12 Mart

Her hafta Çarşamba Günleri saat 18.00 – 20.00 saatleri arasında gerçekleşecektir ve 8 hafta devam edecektir.

(Atölye günü ve saati atölye eğitmeni tarafından katılımcıların onaylarıyla değiştirilebilir.)

Herhangi bir ön koşul gerekli değildir. Başvuru formları üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

Katılım ücretsizdir ve atölyenin tamamı online gerçekleşecektir.

Başvurlar 10 Ocak'ta sona erecek ve başvuru sonuçları 11 Ocak haftası e-posta aracılığı ile açıklancaktır.

Katılımcı seçimlerinde dezavantajlı bireylere öncelik verileceğini hatırlatmak isteriz. Ekonomik, toplumsal cinsiyet, engellilik gibi kriterlere katılımcı seçimlerinde dikkat edilecektir.

Kabul edilmeniz durumunda, online katılımızı mümkün kılacak internet bağlantısı, telefon, tablet veya bilgisayara ihtiyacınız olacağını hatırlatmak isteriz.

Başvurunuzu tamamlamanız aşamasında, kan grubu, Medrese'de yaşam gib beslenme tercihi gibi sorular göreceksiniz. Sistemden çıkaramadığımız sorular lütfen önemsemeyin.

destek_logo
PASLogotrans
mozaik_logo

Bu web sayfası Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın Kültür Sanat Fonu kapsamında Turkey Mozaik Foundation bünyesindeki Meltem Göçer Fonu tarafından desteklenmiştir. İçeriğinden yalnızca Performans Araştırmaları Derneği sorumlu olup, herhangi bir şekilde destekçi kurumların görüşlerini yansıtmamaktadır.

×