
Oyuncular için Ses Teknikleri: Sesin Hareketi
Bu kampta katılımcıların beden, nefes ve ses arasındaki ilişkiyi ve bu ilişkilerin sonucunda ortaya çıkan sesin metne/şarkıya nasıl etki ettiğini keşfetmeleri beklenmektedir.
Kamp temel olarak üç ana çalışma üzerinden yürüyecektir:
Nefes-ses egzersizleri ve doğaçlamaları
Şarkı çalışmaları
Sesli metin okuma.
Şarkı söyleyemeyen oyuncu, ne Antik Yunan Tragedyaları, ne İran Ta’ziye’leri, ne geleneksel Uzak Doğu tiyatroları için düşünülebilecek bir şeydir. Şarkı söylemenin oyunculuk sanatından ayrışması, tiyatronun kaynaklarından uzaklaşmasıyla vuku bulan modern bir olgudur. Bu sebeple Jerzy Grotowski, Eugenio Barba gibi tiyatroyu kökenleriyle buluşturan tiyatro adamları için şarkı, sanat yaşamları boyunca ana araştırma konularından biri olmuştur. Kampta, Afro-Karayip, Kızılderili, Moğol, Japon, İran, Arap, Anadolu coğrafyalarından belirli bir titreşimsel niteliğe sahip otantik şarkılar üzerine çalışılacaktır.
Kampta ayrıca günlük olarak tekrarlanacak egzersizler yoluyla bedenin çeşitli bölgelerindeki tınlatıcı merkezlerini keşfetmeleri amaçlanmaktadır. Çalışmalar boyunca bedenin hangi bölümlerinin, hangi hareketlerinin nasıl bir sese yol açtığı araştırılacaktır. Bu egzersizler ve devamında yapılacak ses doğaçlamaları yoluyla katılımcıların sesi bir hareket olarak algılamaları hedeflenmektedir.
Kampta son olarak çeşitli oyunlardan veya başka metinlerden belirli bölümler seslendirilecek ve sesin değişik hareketlerinin metnin anlamı üzerinde nasıl farklı etkileri olduğu araştırılacaktır.
Kısaca kampta katılımcıların aşağıda belirtilen başlıklardaki kapasitelerini geliştirmeleri hedeflenmektedir:
Bedensel farkındalık
Mekansal farkındalık
Nefes
Tınlatıcıların ve sesin titreşimsel özelliğinin keşfi
Ses doğaçlamaları
Toplu ve bireysel Şarkı söyleme
Metin çözümleme ve okuma

1980′de Dazkırı, Afyon’da doğdu. İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünden lisans ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Ana Bilim Dalından yüksek lisans derecesini aldı. Hala aynı bölümde doktora eğitimine devam etmektedir. Tiyatroya İTÜ Sahnesi’nde başladı. 2004′te İTÜ Mezunlar Tiyatrosu’na ve iki grubun birleşmesi sonucu 2005′te Seyyar Sahne’ye geçti. “Ben, Pierre Riviere…”, “Vaiz”, “Tehlikeli Oyunlar”, Seyyar Sahne’deki sanat hayatı boyunca yer aldığı çalışmalardan birka&c...
Konaklama adı | Erken Ödeme Tarihi | Erken Ödeme Fiyatı | Geç Ödeme Tarihi | Geç Ödeme Fiyatı | Fiyat | Öğrenci Fiyatı |
---|
StoA - Beden Sanatları ve Araştırmaları Merkezi
Selçuk’tan Şirince’ye ilk minibüs 7:00′de. 10:00′a kadar her 20 dakikada bir minibüs var. Daha sonra 10:00′dan 17:00′e kadar her 30 dakikada bir minibüs var. 17:00’dan son sefer saatlerine kadarsa her 20 dakikada bir minübüs var.
Son sefer saatleri şöyle:
- 1 Ekim – 30 Mart arası 17:40,
- 1 Nisan – 30 Mayıs arası 19:40,
- 1 Haziran – 30 Eylül arası 20:40. Her 20 dakikada bir var.
Minübüs şöförüne Yorgo Restoran’ın önünde (köyün tam girişi oluyor) ineceğinizi söylemelisiniz. Ama söylemeyi unutup son durakta inseniz de Yorgo Restoran son duraktan 150 metre uzaklıkta sadece.
Şirince ile Stoa arası 900 m. Yaklaşık 10-12 dk sürüyor. Yol boyunca tabelalar var.