
Zamanda ve Mekanda Nefes ve Eylem
Sahne sanatlarının her alanı zamanın ve mekanın, eylemde bulunan canlı bir ya da birden fazla varlığın sonsuz olasılıklarını ve komplikasyonlarını barındıran bir deneyim tasarımıdır. Bu atölye, sahne üzeri yaratıcılarının ifade araçları üzerindeki hakimiyetlerini artırmayı, seçim yapma özgürlük alanlarını genişletebilmeleri için onlara araçlar sağlamayı amaçlıyor.
Hatha yoga, Suzuki metodu, Viewpoints ve Kompozisyon çalışmalarını içeren atölye, bireysel ve kolektif odakla zaman ve mekan farkındalığı, nefes, hareket, doğaçlama ve sahne üzerinde eylem yaratmaya odaklanıyor.
Hatha yoga, bedendeki fiziksel ve enerjisel boyutlar üzerinde çalışarak bilincin farklı katmanlarına ulaşma, zıt enerjileri dengeleme araştırmasını içeren yoga yaklaşımıdır.
Suzuki metodu, klasik bale, geleneksel Japon ve Antik Yunan tiyatroları ve dövüş sanatları gibi çeşitli formların etkisiyle geliştirilen metot, birincil teatral ifade aracı olarak insan bedeninin özgürleşmesi ve bütünselleşmesi için aktörün bedensel ve zihinsel sezgileri ve hakimiyetini geliştirmeyi amaçlar.
Viewpoints, oyuncunun beden ve duygu farkındalığını, uzamla ve zamanla etkileşimini geliştirmek ve derinleştirmek; bu şekilde oyuncuların ve toplulukların sezgisel ve spontane olmasına, bütünlükle çalışabilmesine yardım etmeyi amaçlar. Viewpoints, harekette esnekliği, ifade yeteneğini ve gücü arttırarak oyuncuların, toplulukların ve sahne üzerindeki tüm yaratıcıların seçim yapma özgürlüklerini ve alanlarını genişletmeyi hedefler.
Kompozisyon, topluluk olarak yaratma, farklı araçlar kullanarak kısa zamanda cesur, yenilikçi teatral deneyler yapma pratiğidir. Zihinsel kısıtlamalardan sıyrılıp özgür yaratımın araştırıldığı bu alan, farklı sahne üzeri yaratıcılarının birbirlerinden öğrenmesini de mümkün kılar.

Fatih Gençkal, Suzuki metodu üzerine 2007 yılında Tadashi Suzuki ve Anne Bogart tarafından kurulan SITI Company rehberliğinde çalışmaya başladı, 2013 yılından bu yana çalışmalarına Japonya’daki Suzuki Company of Toga ile devam ediyor. Gençkal, Tadashi Suzuki tarafından yetkilendirilmiş Suzuki metodu eğitmenidir. CUNY Brooklyn College’den Oyunculuk Yüksek Lisansı’nı aldı. Polonya’da Grotowski teknikleri ve ABD’de aikido üzerine eğitim aldı. Haliç Üniversitesi Konservatuarı, Özyeğin Üniversitesi, Stoa ve Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi başta olmak üzere birç...
Konaklama adı | Erken Ödeme Tarihi | Erken Ödeme Fiyatı | Geç Ödeme Tarihi | Geç Ödeme Fiyatı | Fiyat | Öğrenci Fiyatı |
---|
StoA - Beden Sanatları ve Araştırmaları Merkezi
Selçuk’tan Şirince’ye ilk minibüs 7:00′de. 10:00′a kadar her 20 dakikada bir minibüs var. Daha sonra 10:00′dan 17:00′e kadar her 30 dakikada bir minibüs var. 17:00’dan son sefer saatlerine kadarsa her 20 dakikada bir minübüs var.
Son sefer saatleri şöyle:
- 1 Ekim – 30 Mart arası 17:40,
- 1 Nisan – 30 Mayıs arası 19:40,
- 1 Haziran – 30 Eylül arası 20:40. Her 20 dakikada bir var.
Minübüs şöförüne Yorgo Restoran’ın önünde (köyün tam girişi oluyor) ineceğinizi söylemelisiniz. Ama söylemeyi unutup son durakta inseniz de Yorgo Restoran son duraktan 150 metre uzaklıkta sadece.
Şirince ile Stoa arası 900 m. Yaklaşık 10-12 dk sürüyor. Yol boyunca tabelalar var.