Dans ve Koreografi Araştırmaları Atölyesi

tugce-tuna-solo-2018

Dans ve Koreografi Araştırma Atölyesinde katılımcılar,  her gün uygulanacak olan esnetme ve çağdaş dans teknik çalışmaları sayesinde bedenlerinin hareket potansiyelini keşfederken, atölyenin ikinci bölümünde ise dans kompozisyonu yolu ile düet ve/veya triolardan oluşan kısa koreografik yaratımlara odaklanacaklar.

Tuğçe Tuna

Tuğçe Ulugün Tuna bu atölyeye İstanbul’dan ONLINE olarak katılacaktır.
Ödüllü koreograf, çağdaş dans ve performans sanatçısı, yönetmen, güncel hareket teknikleri ve çağdaş dans sanatı eğitmeni olan ve beden odaklı terapi alanında çalışan Tuğçe Ulugün Tuna, varoluşla olan iletişimini beden, hareket, efor ilişkisi, bedende bütünsellik ilkesi üzerinden kurmaktadır. 1993’den beri uluslararası festival, organizasyon ve akademiler de; koreografisini gerçekleştirdiği disiplinlerarası dans ve performans sanatları eserleri ve dans sanatçılığının yanı sıra, çağdaş dans ve güncel hareket teknikleri eğitmenliği, beden odaklı dans ve hareket terapisi uygulamalarıyla da yer almaktadır.
Akademik eğitmenlik deneyimi 1996 yılında MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı’nda başlayan Tuna; 2000 yılından beri Avrupa’da: Stockholm, Viyana, Salzburg (SEAD 2002-2014), Köln, Berlin, Essen, Stuttgart, Stralsund, Paris, Angers, Lublin, Prag, Slovenya, İsrail, Yunanistan’da profesyonel eğitimler gerçekleştirmiş ve halen eğitimlerine, gösterilerini sahnelemeye devam etmektedir.
Tuğçe Tuna 2001 yılından itibaren psikosomatik odaklı ve bağımsız üretim politikasını eserleri ve projeleriyle gerçekleştirmeye başlamıştır. Sanatçının son eseri olan 45’Lik Abud Efendi Konağında üretilmiş ve 2019 İKSV İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında prömiyer yapmıştır. ‘BEDEN DAMLALARI’ eseri ile 2017 İstanbul Bienali sanatçısı olan Tuğçe Tuna’nın diğer eserleri arasında; ‘İZ TAKİBİ’ Pera Müzesi, (Bana Bak! 2018 sergisi), TMMOB tarafından onurlandırılan EN KÖTÜ İŞ. , St.Pulcheri Fransız Lisesi’nde sunulan GÖVDE GÖSTERİSİ, DEPLASMAN Hasköy Yün ve İplik Fabrikası (2013 Almanya Arena Festivali Jüri Ödülü), ISLAK HACİM Bayrampaşa Eski Ceza Evi, MAKİN. B.D.N, Enerji Müzesi, DÜŞÜNME FOBİSİ Aziz Nesin Sahnesi, VERTİGO Proje 4L Güncel Sanat Müzesi, TORTU İstanbul Modern, ‘Hücre’, ‘Eko’, ‘Tuzla…Buz..’ gibi yere özgü ürettiği eserleri ve 2000’de kurulan farklı bedensel özelliklere sahip kişilerin yer aldığı ‘Farklı Bedenlerle Dans’ gösteri ve atölyeleri halen devam etmektedir.
Sanatçı, 1993 yılında beden bilimi ve psikosomatik çalışmalara yönelmiş, dansın ve hareketin terapötik etkisini, kinestetik zeka ve farkındalık çalışmalarını ulusal ve uluslararası platformlarda, farklı yaş ve sosyal sınıf gruplarında araştırmaya, beden/hareket/dans terapi odaklı özel eğitimlerini uygulamaya başlamıştır. (İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Hatay, Antalya, Antakya gibi şehirlerde ve yanı sıra Stoa, İstanbul Modern, Pera müzesi, İKSV Alt Kat, Su Gender-Dönüştürücü Aktivizm vb.)
Konsept ve çalışma planları Tuna tarafından geliştirilen; ‘İçinde Yaşadığım Mekan: Beden’ – ‘Dans ve Hareket Terapisi’ – ‘Dans ve İç Bilinç İnzivası’ -‘7 günde, günde 7 saat; SOLO’, ‘Aksiyon Stratejileri’ atölyelerini düzenli aralıklarla gerçekleştiren Prof. Tuğçe Ulugün Tuna, MSGSÜ İDK. Çağdaş Dans Asd.’da uygulamalı meslek ve somatik farkındalık derslerini sürdürmekte 1996-halen), Türkiye’de ve Avrupa’ da bir ilk olan, kurucusu ve eğitmeni olduğu MSGSÜ Çağdaş Dans Yarı Zamanlı Eğitim programının eğitmenliğini yanı sıra (2015-) Çağdaş Dans Anasanat Dalı başkanlığınıda sürdürmektedir.
Belçika’da doğan sanatçı, İstanbul’da yaşamaktadır.
https://tugcetuna.blogspot.com

Cansu Ergin

İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü Mikrobiyoloji Ana Alt Bilim Dalındaki eğitimini tamamladıktan sonra Berlin’de Danceworks , Prag’da Duncan Centre Çağdas Dans Devlet Konservatuarı ve Lizbon Forum Danca-PEPCC Programı (Koreografik Yaratım ve Dans Araştırmaları)’nda burslu eğitim görmüştür. 2017 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Modern Dans Programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2006’dan bu yana kendi projelerinin yanı sıra kolektif projeler ile Türkiye’de ve Avrupa’da festivallerde dans etmekte ve dans eğitimleri vermektedir. 2010 yılında sergilediği “Süzülme” adlı solosu İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Dans Platformu yerel seçkide yer almış, 2011 Szolo Duo Budapeşte Uluslararası Dans Festivali’nde ”En iyi Performans ve Koreografi” ödülüne layık görülmüştür. 2012 yılında bu solo Jardin d’EUROPE tarafından ”eser” olarak korunmuştur. 2017 yılında Pragda düzenlenen The NewEurope Dance Festival and Jarmila Jerabkova Awards Choreographic Competition organizasyonunda koreografisi kendisine ait The Well ve Everlasting performansları ile 3.lük ödülü almıştır. Halen Avrupanın en önemli çağdaş dans ağı olan DEPARTS üyesidir. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Çağdaş Dans Bölümünde ve 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü’nde çağdaş dans dersleri vermektedir. 2017-2018 yılında gerçekleştirilmekte olan PORTİZMİR | NEFES Uluslararası İzmir Güncel Sanat Trienali’ nde Dans Proje Koordinatörlüğünü yürütmektedir.

www.cansuergin.com

Kamp Tarihi

26 Temmuz – 1 Ağustos 2020

Özet Program

Bu program, tahmini programdır. Giriş ve çıkış saatleri dışındaki saatler, (yemek ve çalışma saatleri) atölyeden atölyeye ufak farklılıklar gösterebilir.

26 Temmuz

15.00: Medrese'ye varış, kayıt ve odaya yerleşme 16:30: İkindi atıştırması 17:00: tanışma ve sonrasında ilk çalışma 20.00 Akşam yemeği

27 – 31 Temmuz

9.00 - 10.00 Kahvaltı 10.00 - 13.30: Sabah çalışması 13.30 - 14.30: Öğle yemeği 15.30 - 17.00: Akşam çalışması 1.seans 17.00: İkindi atıştırması 17.30 - 19.30 Akşam çalışması 2.seans 19.30 - 20.30 Akşam yemeği

(Gün boyunca ortalama 7 saat çalışma)

1 Ağustos

9.00 - 10.00 Kahvaltı 10:00-12:30 Sabah çalışması ve Medrese'den ayrılış

Detaylı Program

Atölyenin detaylı programı Medrese'ye geldiğinizde açıklanacaktır.

Kontenjan: 20 Kişi

Konaklama, yemek ve eğitim dahil toplam ücretler

Konaklama → Tip A Tip B Tip C Tip D
Dönem 1 İnd 1495 ₺ 1663 ₺ 2111 ₺ 2839 ₺
Std 1695 ₺ 1863 ₺ 2311 ₺ 3039 ₺
Dönem 2 İnd 1595 ₺ 1763 ₺ 2211 ₺ 2939 ₺
Std 1795 ₺ 1963 ₺ 2411 ₺ 3139 ₺
Dönem 3 İnd 1795 ₺ 1963 ₺ 2411 ₺ 3139 ₺
Std 1995 ₺ 2163 ₺ 2611 ₺ 3339 ₺

Tip A: Kendi Çadırınız Tip B: 18 veya 12 Kişilik Yatakhane veya Medrese Çadırı Tip C: 2 veya 3 Kişilik Tuvalet ve Banyolu Oda Tip D: Tek Kişilik Tuvalet ve Banyolu Oda (Ücretler kişi başıdır)

Dönem 1: 31 Mayıs 2020 saat 23.59'a kadar yapılan başvurular
Dönem 2: 1 Haziran 2020'den 15 Haziran 2020 saat 23.59'a kadar yapılan başvurular
Dönem 3: 16 Haziran 2020'den itibaren yapılan başvurular

Yukarıdaki ücretlere eğitim ücreti, konaklama, üç öğün yemek ve KDV dahildir.

İnd: İndirimli (Öğrenciler veya Medrese geçmiş katılımcıları)
Std: Standart

İndirimler

Yukarıdaki tabloda görüldüğü üzere erken kayıt indirimlerinin yanı sıra öğrencilere ve daha önce yolu Medrese’den geçmiş eski katılımcılarımıza tüm atölyeler için 200TL burs/indirim sağlıyoruz. Bu katılımcıların başvurularını tamamlarken karşılarına çıkacak kupon kullanma aşamasında OGRENCI ya da MEDRESEDOSTU yazmaları yeterli olacak. Bu kuponlar birden fazla atölye için kullanılabilir. Aynı atölye için ise iki kupon birden kullanılamıyor.

Bunun yanı sıra nakit ödemelere ekstra %5’lik bir indirim daha  yapıyoruz. Bununla ilgili detaylar onay mesajımızda olacak.

Tüm indirimler ve taksitlendirmeler başvurunuzun son aşamasında hesaplanacak ve toplam ücretinizden düşülecektir.

Toplam tutarla ilgili bir yanlışlık olduğunu düşünüyor ve değiştiremiyorsanız başvurunuzu yine de yapınız. Sonrasında bize “Hesabım” bölümünden veya workshop@stoasirince.org adresinden yazarsanız, biz gerekli kontrolleri ve düzeltmeleri yaparız.

Stoa’ndeki kamplara olan ilginiz için teşekkür ederiz. Başvurunuz sonrası daha detaylı yazışırız ancak yine de size buradaki yaşam, çalışma ve konaklama mekânları ve Medrese’ye ulaşım hakkında biraz bilgi verelim istiyoruz:

Stoa’ne gelirseniz sizinle çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. Burada kalacağınız süre boyunca doğayla ve diğer Medrese sakinleriyle uyumlu bir yaşama katılmanızı, buranın bir parçası gibi hissetmenizi, davranmanızı diliyoruz. Sizleri Medrese’de nasıl bir yaşam bekliyor, bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Kendine has birçok odamız mevcut. Size uygun olacağını düşündüğünüz konaklama tipini seçmek için başvurunuzu yapmadan önce lütfen konaklama mekânları sayfamıza bir göz atın.

Buraya gelmek oldukça kolay. İzmir havaalanından 1 saat uzaklıktayız sadece. Zor olan buradan ayrılmak oluyor. Medrese’ye ulaşım hakkında detaylı bilgiye bu bölümden ulaşabilirsiniz.

Bu atölyeye kimler başvurabilir?

Sağlık sorunu bulunmayan, beden odaklı gösteri sanatlarında çalışan, çalışmaya hazırlanan lise son sınıf veya mezunu, amatör veya profesyonel kişilere açık bir atölyedir.

Önemli Not!

Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda sizinle ödeme ve diğer detaylarla ilgili e-posta yoluyla bağlantıya geçilecektir. Bu yüzden, başvurunuzda belirttiğiniz e-posta adresinizin doğruluğundan emin olun. Daha da önemlisi, lütfen no-reply@stoasirince.org adresini e-posta hesabınızın adres defterine ekleyin ve mesajlarımızın spam/junk/istenmeyen vb. posta klasörüne düşüp düşmediğini kontrol edin.

Başvuru durumunuzu web sitemizdeki size özel Hesabım bölümünden de takip edebilir, bize bu bölümden mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.

Atölyeye Gelmeden Önce!

Geldiğinizde herhangi bir sürprizle karşılaşmamanız için Medrese'de Yaşam bölümüne mutlaka göz atmanızı rica ederiz.

Katılımcıların hareket çalışmalarında giymek üzere siyah tayt veya mayo takımı, şarkı çalışmalarında giymek üzere spor olmayan ve giymekten hoşlandıkları gömlek, pantolon ve bol etekler getirmelerini bekliyoruz.

Bu bölümde yazanlar dışında yapmanız gereken bir ön hazırlık olursa sizinle iletişime geçilecektir.

Sıklıkla Sorulan Sorular

Başvuru prosedürüyle ilgili sorularınız için bize yazmadan önce bu bölüme göz gezdirmenizi rica ederiz. Muhtemelen, sorunuzun cevabı orada mevcut.

Covid-19 Salgını Dolayısıyla Kayıt Sürecindeki Değişiklikler

Bu karantina günlerinin geçeceği ve avluda birlikte sanatımız üzerine düşüneceğimiz umuduyla atölyelerimizi başvuruya açıyoruz. Salgının getirdiği belirsizliği azaltmak için kayıt ve ödeme sürecinde yaptığımız değişikliklerin, planlarınızı yaparken sizi bir nebze rahatlatacağını umuyoruz.

  • Erken kayıt dönemimizi geçtiğimiz senelere kıyasla oldukça uzun tutarak 1 Haziran’a kadar uzattık.
  • Başvurunuzu 1 Haziran’a kadar erken kayıt indiriminden yararlanarak yapın, değerlendirelim ve başvurunuzla ilgili sonucu size bildirelim. 1 Haziran’a kadar sizden herhangi bir ödeme beklemiyoruz.
  • 1 Haziran itibariyle bu fırtınanın biraz dineceğine karar verirsek sizden kesin kayıt için normalde aldığımızdan düşük miktarda bir ön ödeme bekleyeceğiz.
  • Pandemi alarmı geçti, kamp gerçekleşiyor ve siz ön ödemenizi yaptınız diyelim. Yine de sonradan endişelenip kampa gelmemeye karar verirseniz ödediğiniz ücretten doğan hakkınızı bir sonraki kampınızda kullanmak üzere saklı tutacağız.
×