Güzellik Üzerine

güzellik üzerine

Fotoğraf: Yasin Almaz

Bir nesneyi ya da deneyimi güzel, muhteşem, büyüleyici olarak nitelediğimizde ne demek istiyoruz? Bu ders bu tür yargılarımızın manasını berraklaştıracak çeşitli kavramsal araçlar sunmayı amaçlamaktadır. Bunun için felsefe tarihindeki önemli estetik metinlerini ele alacağız. Plato ve Aristoteles’le başlayıp buradan modern felsefi metinlere geçeceğiz.

İlke Yiğit

1977’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı okulda Felsefe Yüksek Lisansı yaptı. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi’nde işletme ve felsefe alanlarında uzun yıllar asistanlık yaptı. Bir grup arkadaşıyla beraber Seyyar Sahne adlı tiyatro grubunu ve Stoa’ni kurdu ve her iki kurumda da oyuncu, şarkıcı, bahçıvan, aşçı ve yönetici olarak çalıştı. Halen Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Programı’nda doktora öğrencisidir ve “Louis Althusser’in İlk ve Orta Dönem Eserlerinde Olumsallık Meselesi” başlıklı tezi üzerinde çalışmaktadır.

Kontenjan: 16 Kişi

Atölye Takvimi

18 Ocak – 12 Mart

Her hafta Çarşamba Günleri saat 15.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleşecektir ve 8 hafta devam edecektir.

(Atölye günü ve saati atölye eğitmeni tarafından katılımcıların onaylarıyla değiştirilebilir.)

Katılım ücretsizdir ve atölyenin tamamı online gerçekleşecektir.

Başvurlar 10 Ocak'ta sona erecek ve başvuru sonuçları 11 Ocak haftası e-posta aracılığı ile açıklancaktır.

Katılımcı seçimlerinde dezavantajlı bireylere öncelik verileceğini hatırlatmak isteriz. Ekonomik, toplumsal cinsiyet, engellilik gibi kriterlere katılımcı seçimlerinde dikkat edilecektir.

Kabul edilmeniz durumunda, online katılımızı mümkün kılacak internet bağlantısı, telefon, tablet veya bilgisayara ihtiyacınız olacağını hatırlatmak isteriz.

Başvurunuzu tamamlamanız aşamasında, kan grubu, Medrese'de yaşam gib beslenme tercihi gibi sorular göreceksiniz. Sistemden çıkaramadığımız sorular lütfen önemsemeyin.

destek_logo
PASLogotrans
mozaik_logo

Bu web sayfası Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın Kültür Sanat Fonu kapsamında Turkey Mozaik Foundation bünyesindeki Meltem Göçer Fonu tarafından desteklenmiştir. İçeriğinden yalnızca Performans Araştırmaları Derneği sorumlu olup, herhangi bir şekilde destekçi kurumların görüşlerini yansıtmamaktadır.

×