Bu kampta katılımcıların beden, nefes ve ses arasındaki ilişkiyi ve bu ilişkilerin sonucunda ortaya çıkan sesin metne/şarkıya nasıl etki ettiğini keşfetmeleri beklenmektedir.
Kamp temel olarak üç ana çalışma üzerinden yürüyecektir:
Nefes-ses egzersizleri ve doğaçlamaları
Şarkı çalışmaları
Sesli metin okuma.
Şarkı söyleyemeyen oyuncu, ne Antik Yunan Tragedyaları, ne İran Ta’ziye’leri, ne geleneksel Uzak Doğu tiyatroları için düşünülebilecek bir şeydir. Şarkı söylemenin oyunculuk sanatından ayrışması, tiyatronun kaynaklarından uzaklaşmasıyla vuku bulan modern bir olgudur. Bu sebeple Jerzy Grotowski, Eugenio Barba gibi tiyatroyu kökenleriyle buluşturan tiyatro adamları için şarkı, sanat yaşamları boyunca ana araştırma konularından biri olmuştur. Kampta, Afro-Karayip, Kızılderili, Moğol, Japon, İran, Arap, Anadolu coğrafyalarından belirli bir titreşimsel niteliğe sahip otantik şarkılar üzerine çalışılacaktır.
Kampta ayrıca günlük olarak tekrarlanacak egzersizler yoluyla bedenin çeşitli bölgelerindeki tınlatıcı merkezlerini keşfetmeleri amaçlanmaktadır. Çalışmalar boyunca bedenin hangi bölümlerinin, hangi hareketlerinin nasıl bir sese yol açtığı araştırılacaktır. Bu egzersizler ve devamında yapılacak ses doğaçlamaları yoluyla katılımcıların sesi bir hareket olarak algılamaları hedeflenmektedir.
Kampta son olarak çeşitli oyunlardan veya başka metinlerden belirli bölümler seslendirilecek ve sesin değişik hareketlerinin metnin anlamı üzerinde nasıl farklı etkileri olduğu araştırılacaktır.
Kısaca kampta katılımcıların aşağıda belirtilen başlıklardaki kapasitelerini geliştirmeleri hedeflenmektedir:
Bedensel farkındalık
Mekansal farkındalık
Nefes
Tınlatıcıların ve sesin titreşimsel özelliğinin keşfi
Ses doğaçlamaları
Toplu ve bireysel Şarkı söyleme
Metin çözümleme ve okuma