Poedat – Kimlik ve Bellek – Tanıtım
Kimliğin bellekle olan ilişkisi vazgeçilmezdir; kimlik, bireyin özerkliğini simgelerken bellek de kimliğin dağıtılmasına ve kalıcılaşmasına aracılık eder. Kimlik savaşımlarının bir nedeni de belleğe yerleşme sayesinde tatmin edilen “biricik olma” ve “sonsuza kalma” talebidir; birey, kendisini diğerlerinden ayırarak öznelliğini evrenin arşivine kayıt eder.
“Eril heterotopyalar”, “kuir teorinin mekânla ilişkisi”, “mikro kökenleriyle ötekileştirilme”, “popülizm ve kutuplaşma”, “gerçek-ötesi”, “belleksizleştirilme rejimleri”, “kentsel psikanaliz”, “zihin ve iç çatışma”, “insan yüzü ve kişilik izlenimi” gibi konuların irdeleneceği Kimlik ve Bellek, bir yandan belleğin kurulma sürecinde kimliklerin egemenleşme yollarını ve toplumsal kopuşların yarattığı eksikliği ve tamamlanmamışlığı ortaya koyarken bir yandan da bireyin tanıma ve tanınma süreçlerindeki sapaklanmaları çözümleyecek. Çoğunluk şiddetinin ve tarih yazımı aracılığıyla marjinalleştirmenin neden olduğu sorunlardan nasıl kurtulabileceğimizi önerilere açan ve doğruyla yanlışın belirsiz kılındığı bir dönemi sosyal algı ve sosyal biliş bağlamlarında tartışan etkinlik, içinde bulunduğumuz sürer durumu değerlendirecek.
Bu atölye için önce Poedat’ın sitesi üzerinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Bunun ardından Poedat’tan alacağınız parola ile bizim sitemizdeki başvuru sayfasına erişebileceksiniz. Niyet mektubu bölümüne de “Poedat” yazmanız yeterli olacaktır.
Emre Erdoğan
Doçent Doktor, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü
Emine Görgül
Doçent Doktor, İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü
Adil Sarıbay
Doçent Doktor ve Bölüm Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü
Tuna Öğüt
Yüksek Lisans Öğrencisi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü
Kamp Tarihi
11 – 14 Nisan 2019
Program
11 Nisan
10:30 – 14:00
Varış
14:00 – 15:00
Kayıt
15:00 – 16:00
Tanışma
16:30 – 18:00
Eril heterotopyaları aşmak: Mekânsal bir tartışma
Tuna Öğüt
12 Nisan
10:30 – 12:00
Kimlikli mekânlar: Kuir teorinin imkânları
Tuna Öğüt
12:15 – 13:45
Ötekileştirmenin mikro kökenleri: Diğeriyle birlikte yaşayabilmenin önündeki engeller
Emre Erdoğan
15:00 – 16:30
Türkiye’de siyaset ve ötekileştirme: Popülizm, kutuplaşma ve gerçek-ötesi
Emre Erdoğan
16:45 – 18:00
Grup çalışması, metin incelemesi, film gösterimi veya doğa gezisi
13 Nisan
10:30 – 12:00
Şizo-analiz sınırlarında bir kentsel psikanaliz denemesi
Emine Görgül
12:15 – 13:45
Belleksizleştirme rejimleri ve kekeleyen kent
Emine Görgül
15:00 – 16:30
Eski zihin, yeni zihin: İç çatışma mahkûmiyeti ve kimlik arayışı
Adil Sarıbay
16:45 – 18:00
Grup çalışması, metin incelemesi, film gösterimi veya doğa gezisi
14 Nisan
10:30 – 12:00
İnsan yüzü kimliğe açılan pencere midir?
Adil Sarıbay
12:15 – 13:00
Değerlendirme toplantısı
13:00 – 13:45
Medrese’den Ayrılış
3 Gün | Toplam |
Kendi çadırınız | 480 ₺ |
18, 8 veya 6 Kişilik Yatakhane | 535 ₺ |
4 Kişilik Yatakhane | 617 ₺ |
2 Kişilik Tuvalet/Banyolu Oda | 698 ₺ |
1 Kişilik Tuvalet/Banyolu Oda | 909 ₺ |
Yukarıdaki ücretlere eğitim ücreti, konaklama, üç öğün yemek ve KDV dahildir.
Kampa gelmeden önce başvurunuz sonucu oluşan ücretin sadece %35’ini ödemenizi bekliyoruz. Kalan tutarı geldiğinizde de ödeyebilirsiniz. Geldiğinizde nakit ödemeyi tercih ederseniz kalan tutar üzerinden ekstra bir %10 indirim uygulanacağını da belirtelim.
Stoa’ndeki kamplara olan ilginiz için teşekkür ederiz. Başvurunuz sonrası daha detaylı yazışırız ancak yine de size buradaki yaşam, çalışma ve konaklama mekânları ve Medrese’ye ulaşım hakkında biraz bilgi verelim istiyoruz:
Stoa’ne gelirseniz sizinle çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. Burada kalacağınız süre boyunca doğayla ve diğer Medrese sakinleriyle uyumlu bir yaşama katılmanızı, buranın bir parçası gibi hissetmenizi, davranmanızı diliyoruz. Sizleri Medrese’de nasıl bir yaşam bekliyor, bu sayfadan öğrenebilirsiniz.
Kendine has birçok odamız mevcut. Size uygun olacağını düşündüğünüz konaklama tipini seçmek ve/veya çalışma mekanlarımız hakkında bilgi sahibi olmak için başvurunuzu yapmadan önce lütfen konaklama mekânları sayfamıza bir göz atın.
Buraya gelmek oldukça kolay. İzmir havaalanından 1 saat uzaklıktayız sadece. Zor olan buradan ayrılmak oluyor. Medrese’ye ulaşım hakkında detaylı bilgiye bu bölümden ulaşabilirsiniz.
Bu atölyeye kimler başvurabilir?
Başvurular herkese açık olmakla beraber doktora, yüksek lisans, lisans öğrencilerine ve doktora sonrası araştırmacılara öncelik verilecektir. Son başvuru tarihi 7 Mart olarak belirlenmiştir; kontenjan nedeniyle erken başvuru önerilir.
Başvuru sonucu, yapılan değerlendirmenin ardından başvuru tarihinden sonraki bir ay içinde e-posta aracılığıyla bildirilir. Poedat, katılımcılarının entelektüel alanlara ilgisi yüksek, özgün deneyimlere karşı iç heyecana sahip, etkileşime ve paylaşıma açık olmasına özen gösteriyor.
Önemli Not!
Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda sizinle ödeme ve diğer detaylarla ilgili e-posta yoluyla bağlantıya geçilecektir. Bu yüzden, başvurunuzda belirttiğiniz e-posta adresinizin doğruluğundan emin olun. Daha da önemlisi, lütfen no-reply@stoasirince.org adresini e-posta hesabınızın adres defterine ekleyin ve mesajlarımızın spam/junk/istenmeyen vb. posta klasörüne düşüp düşmediğini kontrol edin.
Başvuru durumunuzu web sitemizdeki size özel Hesabım bölümünden de takip edebilir, bize bu bölümden mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.
Atölyeye Gelmeden Önce!
Herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için Medrese’de Yaşam bölümüne mutlaka göz atmanızı rica ederiz.
Sıklıkla Sorulan Sorular
Başvuru prosedürüyle ilgili sorularınız için bize yazmadan önce bu bölüme göz gezdirmenizi rica ederiz. Muhtemelen, sorunuzun cevabı orada mevcut.