Shadow Yoga’ya Yoğun Başlangıç Kampı
Yapay zekâ teknolojisinin ele geçiremeyeceği, insan numarası yapamayacağı belki de tek şey, hissetmek. Hakikatin rasyonel zihinle değil, ellerin içinde, ette, kemikte, yürekte hissedilmesi.
Yoga denen araç sayesinde içine girdiğimiz hâl tam da bu: beş duyu ile algılanan hisleri vücutta bulmak; nefesi, nemi, ateşi hareketlerin içindeyken duymak; ateşin yardımıyla bedenen ve zihnen dönüşmek. Hareketin içindeki durgunluğu, sabitlikteki devinimi izlemek.
Bu yoğun inzivada, sizi sırtını kadim Hatha Yoga metinlerine yaslayan Shadow Yoga sistemiyle tanıştıracağız. Derslerimizde bu okulun temel taşlarını çalışacağız. Vücutta gezinen canın yol haritasını çıkartacağız. Hatha Yoga’ya ait bandha, vayu, nadi gibi terimleri hissederek öğreneceğiz.
Günlük hayatın uzağında geçireceğimiz bu beş günlük inzivada, yoga dostları “sanga” ile bir arada olmanın gücünden besleneceğiz. Biz yogaya gönlümüzü verdik. Bu kampın uzun soluklu bir beraberliğin başlangıcı olmasını dileriz.
Pınar & Defne
Defne Suman
Defne Suman Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra hayatını edebiyat ve Hatha rotasında yürütmeye karar verdi. 2003 yılından beri dünyanın pek çok yerinde yoga dersleri vererek ve yazarak yaşadı. Ustası Sundernath’ın (Shandor Remete) yarattığı Shadow Yoga sisteminin Türkiye’deki ilk öğretmenidir. Yoga, maneviyat, toplum ve psikoloji üzerine yazdığı kurgu dışı kitapları ve dünyanın belli başlı tüm dillerine tercüme edilmiş olan yedi edebiyat yapıtı bulunmaktadır. Defne Suman Atina’da eşi ve kedileriyle yaşıyor.
Pınar Üstün
Yoga ile 2008 yılında tanıştı. 2014 yılında Defne Suman ile Shadow Yoga çalışmaya başladı. 2015-2018 yılları arasında Defne Suman’ın asistanlığını yaptı.
2015 yılından beri Sundernath (Shandor Remete) ve Emma Balnaves ile Shadow Yoga ve Nrtta Sadhana öğreniyor. 2021 yılında taşındığı İsrail’de Dudi Malka ile çalışmaya devam ediyor.
Shadow Yoga kitabını İngilizce’den Türkçe’ye çeviren ekipte yer aldı ve kitabın editörlüğünü üstlendi. Emma Balnaves’in yönetmenliği ve yapımcılığını yaptığı Agniyogana filminin Türkçe çevirisini ve altyazılarını hazırladı.
2018 yılından beri Shadow Yoga öğretiyor.
20 Ekim Cuma – 24 Ekim Salı
İlk ders Cuma akşamı, son ders Salı sabahı
Ders saatleri:
Sabah 07:30-09:30
Akşam 16:30-18:30
Aşağıda konaklama seçimlerinin yanında görülen ücretler sadece konaklama ücretleridir.
Konaklama ücretlerine günde üç öğün vejeteryan yemek, sınırsız çay ve içme suyu dahildir.
8 ders, toplam 16 saatlik programın eğitim ücreti: KDV dahil 3500 TL.
Yoga ücreti eğitmenlere ödenecektir. Başvurunuz kabul edildikten sonra eğitim ücretini ödeyebilmeniz için sizinle iletişime geçilecektir.
Stoa’ndeki kamplara olan ilginiz için teşekkür ederiz. Başvurunuz sonrası daha detaylı yazışırız ancak yine de size buradaki yaşam, çalışma ve konaklama mekânları ve Medrese’ye ulaşım hakkında biraz bilgi verelim istiyoruz:
Stoa’ne gelirseniz sizinle çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. Burada kalacağınız süre boyunca doğayla ve diğer StoA sakinleriyle uyumlu bir yaşama katılmanızı, buranın bir parçası gibi hissetmenizi, davranmanızı diliyoruz. Sizleri StoA’da nasıl bir yaşam bekliyor?
Stoa’da gün 08:00’de başlayıp ve 00:00’da biter, Stoa’da ve çevresinde yaşayanları rahatsız etmemek için 22:00’dan saatten sonra yüksek sesle konuşmamaya özen göstermenizi ve 00:00’dan sonra da mutlak sessizliği korumanızı rica ederiz. Ayrıca ortak alanlardaki sazlı sözlü eğlenceler, müzik yayını, müsabakalar, vb. yine Stoa ve çevre sakinlerinin huzurunu korumak amacıyla müdüriyetin iznine tabidir. Yine atölye çalışmaları haricinde bireysel ya da grup çalışması için salonların kullanımı müdüriyetin iznine tabidir.
Yemekleri en mükemmel haliyle hazırlayıp servis edebilmemiz için birkaç noktaya dikkat etmenizi rica ederiz:
- Atölye yürütücüsüyle beraber kararlaştırdığımız kahvaltı, öğle ve akşam yemeği saatlerine uymanız,
- Mutfak, çamarşırhane, kiler ve depo alanlarına girmemeniz,
- Yemeğinizi bitirdikten sonra bulaşıklarınızı mutfağa teslim etmeniz
- Masalarda ve Stoa’nın altı dönüme yayılan engebeli arazisinde tabak ve bardak bırakmamanız
- Çöplerinizi yemekten sonra organik ve plastik atık kovalarına sıyırıp, çatalları, kaşıkları kovalara bırakmanız
- Su için bardak yerine n’olur, n’olur ve n’olur mataranızı kullanmanız (Mataranızı unuttuysanız size memnuniyetle mutfaktan bir cam şişe temin ederiz ya da bakkaldan şişe su alabilirsiniz.)
Yemeklerden sonra ve ikindi saatinde ise çay ikramımız vardır ve tüm çay tiryakileri bilir ki dem her zaman en sağdaki çaydanlıktan alınır. Bitki çayları etraftan toplayabilirseniz ücretsiz, bakkaldaki kavanozdan alıyorsanız ücretlidir. Kahve pek tabii ücretlidir. Alkollü-alkolsüz içecekler (bilhassa nefis gazoz) ve atıştırmalıklar (bilhassa sağlık fışkıran hurma bar) da ücrete tabi olup bakkaldaki listeye isminizi yazmak suretiyle sizin ve yalnız sizin olabilir. Bunların yanında çamaşırhane, baskı, kağıt, çember ateşi için odun gibi ihtiyaçlarınızı da hep aynı bakkaldan çeteleye işaretlemek suretiyle karşılayabilirsiniz.
Cam atığınız olursa lütfen cam atık kutusuna atınız.
Kedi ve köpekleri lütfen hiçbir şartta beslemeyiniz. Biz kendilerine düzenli olarak mama veriyoruz. Masadan beslenmeye alışan hayvanların kendileriyle beraber yaşamamız imkansız hale gelmektedir. Arzu ederseniz mama fonuna katkıda bulunabilirsiniz.
Salonlardaki minderleri, backjackleri, sandalye ve teknik ekipmanları kullandıktan sonra aldığınız yere koymanızı rica ediyoruz. Yine odalardaki ve salonlardaki eşyaların yerlerini müdüriyetten izin almadan değiştirmeyiniz ya da dışarıya çıkarmayınız. Takdir edersiniz ki bu mekana bağışlanmış ya da bissürü alın teriyle alınmış bu eşyalar sizden sonrakilere de hizmet verecekler.
Odalar ve diğer kapalı alanlarda sigara içilmediğinden, içen-içmeyen herkesin konforu için sigara içilebilen alanlar belirledik. Lütfen izmaritlerinizi çömlek veya kül tablalarına atınız; bir dalgınlık anında izmaritlerini taşların arasına sıkıştıranları uyarınız.
Su ve enerji tasarrufu konusunda sizin de özenli ve dikkatli olacağınız biliyoruz ve şimdiden çok teşekkür ediyoruz. Odanızdan ve salonlardan çıkarken ışıkları mutlaka kapatınız ve Stoa’dan ayrılırken kalorifer peteklerini alttaki vanayı sağa çevirmek suretiyle kapatınız.
Atık sular arıtma sistemine gitmektedir, tuvalet kağıdı vb yabancı maddeleri kesinlikle klozete atmayınız ve özellikle uzun süreli konaklamalarda temizlik ihtiyacı olduğunda müdüriyete bildiriniz.
Stoa’daki diğer arkadaşlara saygı için ortak duş ve tuvaletleri sizden sonrakiler için temiz bırakmanızı rica ediyoruz.
Kendine has birçok odamız mevcut. Size uygun olacağını düşündüğünüz konaklama tipini seçmek ve/veya çalışma mekanlarımız hakkında bilgi sahibi olmak için başvurunuzu yapmadan önce lütfen konaklama mekânları sayfamıza bir göz atın.
Buraya gelmek oldukça kolay. İzmir havaalanından 1 saat uzaklıktayız sadece. Zor olan buradan ayrılmak oluyor. StoA’ya ulaşım hakkında detaylı bilgiye bu bölümden ulaşabilirsiniz.
Bu atölyeye kimler başvurabilir?
Atölye yoga ile ilgilenen herkese açıktır.
Önemli Not!
Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda sizinle ödeme ve diğer detaylarla ilgili e-posta yoluyla bağlantıya geçilecektir. Bu yüzden, başvurunuzda belirttiğiniz e-posta adresinizin doğruluğundan emin olun. Daha da önemlisi, lütfen no-reply@stoasirince.org adresini e-posta hesabınızın adres defterine ekleyin ve mesajlarımızın spam/junk/istenmeyen vb. posta klasörüne düşüp düşmediğini kontrol edin.
Başvuru durumunuzu web sitemizdeki size özel Hesabım bölümünden de takip edebilir, bize bu bölümden mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.
Atölyeye Gelmeden Önce!
Herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için StoA’da Yaşam bölümüne mutlaka göz atmanızı rica ederiz.
Sıklıkla Sorulan Sorular
Başvuru prosedürüyle ilgili sorularınız için bize yazmadan önce bu bölüme göz gezdirmenizi rica ederiz. Muhtemelen, sorunuzun cevabı orada mevcut.