Bedeni anlamaya çalışıyoruz. Onu sınıflandırıyor, arzuluyor, nesneleştiriyor, arşivliyor, tasarlıyor, özgürleştiriyoruz. Hâlâ çözümleyemediğimiz o kadar yönü var ki şaşırıyoruz. Beden ve Kesişimleri, dallanıp budaklanan bir etkileşim alanı olarak bedeni felsefe, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, psikoloji, mimari gibi sosyal bilimlerin değişik alanlarını birleştirerek inceliyor.
Warwick Üniversitesi’ndeki felsefe doktorasını etik belirsizlik ve effective altruism üstüne yapıyor. Yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeki felsefe ve toplumsal düşünce programında tamamladı. Lisansını McGill Üniversitesi’nde felsefe ve sosyoloji alanlarında çift ana dal ve dünya dinleri alanında yan dal ile bitirdi.
14. Türkiye Felsefe Olimpiyatı’nda altın madalya kazandı. Türkiye’yi temsilen katıldığı, Atina’da gerçekleşen 18. Uluslararası Felsefe Olimpiyatı’nda Harvard Üniversitesi’nin başkanlığını yaptığı uluslararası bir kurul tarafından onur ödülüne layık görüldü. Ulusal ve uluslararası kurumlarda ve üniversitelerde konuşmalar yaptı, bildiriler sundu, etkinlikler düzenledi.
Rehber Fırat Akova’ya akademisyenler İsmail Gezgin, Umut Gagliardi, Ozan Güreli, Burak Atasever, Azlı Azergün, Sevi Emek Önder, Ezgi Balkanay ve Mert Akay eşlik edecektir.
Salı, Ağustos 1
12:00 – 15:00 Varış
15:00 – 16:00 Kayıt
16:00 – 18:00 Tanışma
Çarşamba, Ağustos 2
10:30 – 11:30 Yaratılış öyküleri ve mekân, zaman, dil arasında beden, Fırat Akova
11:45 – 12:45 Ben’de, Öteki’nde, toplulukta, toplumda beden, Fırat Akova
13:45 – 15:15 Doğanın bedeninden iktidarın bedenine: Bedenin arkeolojisi, İsmail Gezgin
15:30 – 17:00 Hâl, mahal ve beden: Tesirli düşünceler, Umut Gagliardi
Perşembe, Ağustos 3
10:30 – 11:30 Modernitenin ve neoliberalizmin arşivindeki bir veri olarak beden, Fırat Akova
11:45 – 12:45 Tekilliğe doğru yapay zekâ, biyolojik eşitsizlik ve bedenin geleceği, Fırat Akova
13:45 – 15:15 Beden, ruh ve politik olan: Bedenin başkaldırısı, Ozan Güreli
15:30 – 17:00 Nesnenin bedeni ve nesneye yönelik duygulanımın ontolojisi “Duygusal Halı Yıkama”
Cuma, Ağustos 4
10:30 – 11:30 Beden ve teknoloji kesişiminin tarihsel ve antropolojik bir izleği, Burak Atasever
11:45 – 12:45 Dansın siyasi potansiyeli: Swing İstanbul örneği, Nazlı Azergün
13:00 – 14:00 Hegel’in fenomenolojisinde bedenin kavramsallaştırılması, Sevi Emek Önder
15:00 – 16:00 Bedenin devinimi: Mekân algısından kent imgesi üretimine, Ezgi Balkanay
16:15 – 17:15 Varlığın dönüşü: “Selfie”, Mert Akay
Cumartesi, Ağustos 5
09:30 – 11:15 Beden ve bellek: Kaydedilen, korunan, silinen gerçeklikler Black Mirror: “The Entire History of You”
11:30 – 13:00 Beden ve ölüm: Bilinç, diriliş, etik Black Mirror: “Be Right Back”
14:15 – 16:00 Beden ve ceza: Bilimsel, hazsal, öğretisel şiddet Black Mirror: “White Bear”
Pazar, Ağustos 6
10:00 – 12:0 Veda
Kamp Tarihi: 1 Ağustos 2017 – 6 Ağustos 2017
Başvurular Poedat Kolektifi’nin kendi internet sitesi üstünden yapılacaktır.
Başvurusu kabul edilen adaylar konaklama işlemlerini başlatabilmek için Medrese sisteminden ayrıca kayıt yaptırmak durumundadırlar.
KİMLER BAŞVURABİLİR?
Etkinliğimiz lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin ve genç araştırmacıların katılım başvurularına açık. Katılımcılarımızın entelektüel alanlara ilgisi yüksek, özgün deneyimlere karşı iç heyecana sahip, etkileşime ve paylaşıma açık kişilerden oluşmasına özen gösteriyoruz. Başvuranların etkinliğe katılımcı olarak kabul edilip edilmediğine ilişkin sonuçlar bir ay içinde e-postayla bildiriliyor. Başvuru yoğunluğu nedeniyle erken başvuru yapmanızı öneriyoruz. Kontenjanımız 35 kişi.
Konaklama, eğitim ve günde üç öğün yemek dahil:
Kendi çadırını getirenler için: 595 TL
16 veya 8 kişilik yatakhanede kalanlar için: 660 TL
(Ödeme aşamasına başvurunuz POEDAT ekibi tarafından değerlendirildikten sonra geçilecektir. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda konaklama ve ödeme işlemlerinizi başlatabilmek için Medrese web sitesi üzerinden sisteme kayıt olmanızı bekliyoruz.)
Stoa’ndeki kamplara olan ilginiz için teşekkür ederiz. Medrese’ye gelirseniz sizinle çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. Burada kalacağınız süre boyunca doğayla ve diğer Medrese sakinleriyle uyumlu bir yaşama katılmanızı, buranın bir parçası gibi hissetmenizi, davranmanızı diliyoruz.
Başvurunuz sonrası daha detaylı yazışırız ancak yine de size buradaki yaşam, çalışma ve konaklama mekânları hakkında biraz bilgi verelim istiyoruz:
Buraya gelmek oldukça kolay. İzmir havaalanından 1 saat uzaklıktayız sadece. Zor olan buradan ayrılmak oluyor.
Şirince’de hava, yazın çoğu yerde olduğu gibi oldukça sıcak. Güneş altında durulmuyor. Ancak Medrese’nin salonları ve revakları klimalı gibi… Geceleri hava serinliyor. Son üç yazdır, Eylül’e kadar hiç yağmur yağmadı. Bu sene de yağmaz muhtemelen.
Yemek menümüz genelde zeytinyağlı ve sebze ağırlıklı. Vejetaryenleri ve veganları da düşünerek menüde et olduğu öğünler, eti ayrı bir kapta pişiriyoruz. Medrese’de sağlıklı bir yemek rejimi sizi bekliyor kısacası.
Kendine has birçok odamız mevcut. Size uygun olacağını düşündüğünüz konaklama tipini seçmek ve/veya çalışma mekanlarımız hakkında bilgi sahibi olmak için başvurunuzu yapmadan önce lütfen konaklama mekânları sayfamıza bir göz atın.
Görüşmek dileğiyle…