Hukuk eğitimi müfredatında hak ettiği yeri bulamayan Roma Hukuku alanında bir haftalık yoğun bir teorik kamp, bu konuda uzmanlaşmış dört hoca tarafından icra edilecek.
Bir haftalık kampta modern aklı şaşırtmayı sürdüren Antik Roma medeniyetinin hukuk sistemi tarihsel, siyasal ve sosyal bir perspektif içinde incelenecek. Her gün ikişer saatlik 3 farklı ders olacak. Ayrıca tartışma grubu oluşturulabilecek.
Özel hukuk için ayrıca bir ders olmayacak; bu alana hocalar kendi başlıkları içerisinde değinebilirler. Daha çok, Roma toplumunun değer ve ilkelerinin izi sürülecek. Adaleti sağlama araçları, yöneten-yönetilen ilişkisi, yargılama sistemi, Roma Hukuku’nda hakim ve sorumluluğu, kamusal cezalar, hukuk alimleri, vergilendirme sistemi, Roma Devleti’nin ekonomiye müdahalesi, ekonomiye ilişkin yasal düzenlemeler, toplumdaki farklı sınıfların ekonomiye katkıları, köleler, kadınlar, kadınların evlilik öncesi ve evlilik sonrası statüleri, vergi adaletsizliği, liyakatten uzak yöneticiler, askeri sistemin bozulması, din ve dinin etkisi, torba yasalar ve yasaklanma nedenleri, Iustinianus’tan Roma Hukuku’nun seyrettiği yol gibi meseleler üzerinde durulacak.
Ayrıca Cumhuriyet Devri yazarı Cicero’nun fikirleri yaşadığı dönem göz önünde bulundurularak “olan-olması gereken” kıyaslaması yapılarak değerlendirilecek. Dersler modern ve güncelle ilişki içerisinde işlenecek. Roma hukuk sisteminin rasyonel ve seküler oluşunun altı çizilecek.
Kampa katılacak hocalar ve verecekleri dersler şöyle :
Prof.Dr. Pervin Somer – Vatandaşlıktan Tebaa’ya: Roma İmparatorluğunun Yükselişi ve Çöküşü
Doç.Dr. Yiğit Sayın – Batı Hukuk Geleneği ve Roma Hukuku
Yard.Doç. Ahmet Karakocalı – Roma Siyasal Tarihinde Magistralık Kurumunun Yeri
Prof.Dr. Halide Gökçe Türkoğlu – Roma ve Hukuk Ceza Yargısı
Yard.Doç. Duygu Özer Sarıtaş – Genel Kavramlar ve Şahsın Hukuku
Doç.Dr. Fulya İlçin Gönenç – Antik Roma’da evlilik kurumu ve kadın
Cengiz Çevik – Cicero ve Roma Hukuku
8 Ağustos Pazar günü Medrese’ye varış.
8 – 14 Ağustos arası her gün ortalama 8 saat ders
14 Ağustos akşamı Stoa’nden ayrılış.
Başvuru yapmak için aşağıdaki başvuru linki üzerinden Arkhe Projesi’nin kendi web sitesine yönlendirileceksiniz.
Konaklama, eğitim ve günde üç öğün yemek dahil;
14,8 kişilik yatakhane veya çadır için: 665 TL
4 kişilik oda için: 840 TL
2 kişilik tuvalet/banyolu oda için: 1050 TL
1 kişilik tuvalet/banyolu oda için: 1260 TL
Başvurular Arkhe Projesi’ nin kendi web sitesi üzerinden yapılmaktadır.
Başvuru detayları için lütfen Arkhe Projesi web sitesini inceleyin.
Stoa’ndeki kamplara olan ilginiz için teşekkür ederiz. Medrese’ye gelirseniz sizinle çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. Burada kalacağınız süre boyunca doğayla ve diğer Medrese sakinleriyle uyumlu bir yaşama katılmanızı, buranın bir parçası gibi hissetmenizi, davranmanızı diliyoruz.
Başvurunuz sonrası daha detaylı yazışırız ancak yine de size buradaki yaşam, çalışma ve konaklama mekânları hakkında biraz bilgi verelim istiyoruz:
Buraya gelmek oldukça kolay. İzmir havaalanından 1 saat uzaklıktayız sadece. Zor olan buradan ayrılmak oluyor.
Şirince’de hava, yazın çoğu yerde olduğu gibi oldukça sıcak. Güneş altında durulmuyor. Ancak Medrese’nin salonları ve revakları klimalı gibi… Geceleri hava serinliyor. Son üç yazdır, Eylül’e kadar hiç yağmur yağmadı. Bu sene de yağmaz muhtemelen.
Yemek menümüz genelde zeytinyağlı ve sebze ağırlıklı. Vejetaryenleri ve veganları da düşünerek menüde et olduğu öğünler, eti ayrı bir kapta pişiriyoruz. Medrese’de sağlıklı bir yemek rejimi sizi bekliyor kısacası.
Kendine has birçok odamız mevcut. Size uygun olacağını düşündüğünüz konaklama tipini seçmek ve/veya çalışma mekanlarımız hakkında bilgi sahibi olmak için başvurunuzu yapmadan önce lütfen konaklama mekânları sayfamıza bir göz atın.
Görüşmek dileğiyle…