Bu atölye çalışmasında farklı pişirim teknikleri ve dekor teknikleri gösterilecektir. Bu teknikler; raku tekniği, obvara tekniği ve mocha diffusion tekniğidir.
Raku tekniği yüksek derecede akkor halindeki seramik ürünün, talaş veya diğer organik malzemelerle temas ettirilmesi esasına dayanır. Obvara tekniği bisküvi pişirimi yapılmış seramikler 750-1000 derece de fırından çıkartılarak 5-10 sn özel bir solüsyona daldırılmaktadır. Ardından temiz bir suya daldırılarak şoklanır ve süreç tamamlanır.
Mocha diffusion tekniğinde ise asitli bir solüsyon pigment veya metal sülfatlar ile renklendirilir. Deri sertliğinde ki çamurun üzerine astar dökülür ve çekmeden astar üzerine teknik uygulanır.
Anadolu Üniversitesi Seramik Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi G.S.F. Seramik ve Cam Bölümü mezunudur.
10 Eylül Cumartesi günü Medrese’ye varış. Akşam ilk çalışma.
11 – 15 Eylül arası her gün ortalama 6 saat çalışma.
15 Eylül günü Stoa’nden ayrılış.
Döküm çamurunu kalıplara dökerek basit kullanım objeleri elde edilecek. Daha sonra bu objelere iki farklı yöntem ile süslemeler yapılacak.
Plastik Çamur (kırmızı ve siyah seramik çamuru) ile düdük yapımı gösterilecek. Katılımcılar kendi isteklerine göre çeşitli düdükler yapacak.
İşlerin rötuşlaması yapılıp fırınlamaya hazır hale getirilecekler. Akşam saatlerinde fırın çalışacak
Daha önceden yapılıp bisküvi (ön) pişirimi yapılmış objeler üzerine sırlama teknikleri gösterilecek.
Fırından çıkan işlerin sırlaması yapılacak.
Sırlanmış işlerin fırından çıkarılması, katılımcılara teslim edilmesi.
Soru & Cevap
Kamp Tarihi: 10 Eylül 2016 – 14 Eylül 2016
İndirimli Erken Kayıt Son Tarihi: 19 Ağustos 2016
Son Başvuru Tarihi: 6 Eylül 2016
Konaklama, eğitim ve günde üç öğün yemek dahil: 765 TL
20 Ağustos’a kadar erken kayıt yaptırana: 695 TL
(Ödeme aşamasına başvurunuz değerlendirildikten sonra geçilecektir. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda sizinle bu ve diğer detaylarla ilgili e-posta yoluyla bağlantıya geçilecektir.)
Seramik yapmayı seven ve seramiğe gönül vermiş herkes başvurabilir.
Her katılımcı çalıştaya gelirken yanlarında 3 adet pişmiş obje getirmelidir. Objelerin şoklamalara dayanıklı çamurdan yapılması ve açık renkli olmaları tercih edilir. Seramiklerin max uzunlukları 40 cm geçmemelidir.
Önlük veya iş kıyafeti getirilebilir.
Stoa’ndeki kamplara olan ilginiz için teşekkür ederiz. Medrese’ye gelirseniz sizinle çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. Burada kalacağınız süre boyunca doğayla ve diğer Medrese sakinleriyle uyumlu bir yaşama katılmanızı, buranın bir parçası gibi hissetmenizi, davranmanızı diliyoruz.
Başvurunuz sonrası daha detaylı yazışırız ancak yine de size buradaki yaşam, çalışma ve konaklama mekânları hakkında biraz bilgi verelim istiyoruz:
Buraya gelmek oldukça kolay. İzmir havaalanından 1 saat uzaklıktayız sadece. Zor olan buradan ayrılmak oluyor.
Şirince’de hava, yazın çoğu yerde olduğu gibi oldukça sıcak. Güneş altında durulmuyor. Ancak Medrese’nin salonları ve revakları klimalı gibi… Geceleri hava serinliyor. Son üç yazdır, Eylül’e kadar hiç yağmur yağmadı. Bu sene de yağmaz muhtemelen.
Yemek menümüz genelde zeytinyağlı ve sebze ağırlıklı. Vejetaryenleri ve veganları da düşünerek menüde et olduğu öğünler, eti ayrı bir kapta pişiriyoruz. Medrese’de sağlıklı bir yemek rejimi sizi bekliyor kısacası.
Kendine has birçok odamız mevcut. Size uygun olacağını düşündüğünüz konaklama tipini seçmek ve/veya çalışma mekanlarımız hakkında bilgi sahibi olmak için başvurunuzu yapmadan önce lütfen konaklama mekânları sayfamıza bir göz atın.
Görüşmek dileğiyle…