Uygulamalı bir seminer dizisi olarak tasarlanmış olan Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nde kurmaca edebiyat yapıtlarının (öykü ve roman) nasıl üretildiği konusunda bilgiler aktarılacak; hikâyenin unsurları, kurmaca metinde zamanın kullanımı, mekânın işlevi, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, klasik ve modernist anlatım biçimleri, edebi türler, dramatik gerilimin oluşturulması gibi yazma tekniğine ilişkin konular yetkin örnekler üzerinde tartışılacaktır. Tüm bu yöntemlerin yanı sıra, edebiyatın insan yaratıcılığı ile ilişkisi irdelenecek, ilhamın kaynakları araştırılacaktır. Amaç, katılımcıların kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeleri için yol göstermek ve içgörü kazanmalarına yardımcı olmaktır. Atölye süresince katılımcılar yazdıkları öyküleri tartışacak, yazma tekniğini etkileşimli bir eleştiri ortamında geliştirecektir.
Murat Gülsoy, yazar. 2001 yılı Sait Faik Hikâye Armağanı, Bu Kitabı Çalın adlı kitabına, 2004 yılı Yunus Nadi Roman Ödülü, Bu Filmin Kötü Adamı Benim, 2013 yılı Notre Dame de Sion ödülü Baba Oğul ve Kutsal Roman, 2014 yılı Sedat Simavi Edebiyat Ödülü Gölgeler ve Hayaller Şehrinde adlı romanlarına verildi. Son romanı Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet 2016 yılı başında yayımlandı. Öykü ve romanları çeşitli dillere çevrilmektedir. 2003 Yılından beri yaratıcı yazarlık eğitimi vermektedir.
6 Temmuz Perşembe akşamı Medrese’ye varış. 18:00’da tanışma ve ilk akşam yemeği.
7 Temmuz Cuma 10:00’da ilk çalışma.
7 -11 Temmuz arası her gün 4 saat, toplamda 20 saat çalışma.
8 Temmuz 17:00-18:30 Gölgeler ve Hayaller Şehrinde üzerine sohbet.
11 Temmuz akşamı Stoa’nden ayrılış.
Detaylı günlük program:
10:00-12:00 Sabah Oturumu
14:00-16:00 Öğleden Sonra Oturumu
Geri kalan zamanlarda katılımcılar okumaya ve yazmaya zaman ayıracaklar.
Kamp Tarihi: 6 Temmuz 2017 – 11 Temmuz 2017
İndirimli Erken Kayıt Son Tarihi: 30 Nisan 2017
Son Başvuru Tarihi: 4 Temmuz 2017
KİMLER BAŞVURABİLİR?
18 Yaş üzeri, öykü ve roman yazmak isteyen herkes.
Eğer öykü ve roman çalışmanız varsa elektronik ortamda önceden Murat Gülsoy’a iletilmek üzere lütfen info@stoasirince.org adresine gönderin. Oturumlarda 1000 kelimeyi geçmeyecek parçalar halinde okuma imkanınız olacak.
Yazmak için bilgisayar getirirseniz de iyi olur.
(Konaklama, eğitim ve günde üç öğün yemek dahil)
30 Nisan öncesi kesin kaydını tamamlayanlara: 795 TL
30 Nisan sonrası kayıtlarda: 885 TL
(Ödeme aşamasına başvurunuz değerlendirildikten sonra geçilecektir. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda sizinle bu ve diğer detaylarla ilgili e-posta yoluyla bağlantıya geçilecektir.)
Stoa’ndeki kamplara olan ilginiz için teşekkür ederiz. Medrese’ye gelirseniz sizinle çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. Burada kalacağınız süre boyunca doğayla ve diğer Medrese sakinleriyle uyumlu bir yaşama katılmanızı, buranın bir parçası gibi hissetmenizi, davranmanızı diliyoruz.
Başvurunuz sonrası daha detaylı yazışırız ancak yine de size buradaki yaşam, çalışma ve konaklama mekânları hakkında biraz bilgi verelim istiyoruz:
Buraya gelmek oldukça kolay. İzmir havaalanından 1 saat uzaklıktayız sadece. Zor olan buradan ayrılmak oluyor. Ulaşımla ilgili detaylı bilgiye yukarıdaki menüden ulaşabilirsiniz.
Kendine has birçok odamız mevcut. Size uygun olacağını düşündüğünüz konaklama tipini seçmek ve/veya çalışma mekanlarımız hakkında bilgi sahibi olmak için başvurunuzu yapmadan önce lütfen konaklama mekânları sayfamıza bir göz atın.
Şirince’de hava, yazın çoğu yerde olduğu gibi oldukça sıcak. Güneş altında durulmuyor. Ancak Medrese’nin salonları ve revakları klimalı gibi… Geceleri hava serinliyor. Son üç yazdır, Eylül’e kadar hiç yağmur yağmadı. Bu sene de yağmaz muhtemelen.
Yemek menümüz genelde zeytinyağlı ve sebze ağırlıklı. Vejetaryenleri ve veganları da düşünerek menüde et olduğu öğünler, eti ayrı bir kapta pişiriyoruz. Medrese’de sağlıklı bir yemek rejimi sizi bekliyor kısacası.
Görüşmek dileğiyle…