Komik olan nedir? Neye güleriz? Ve en önemlisi, sahnede nasıl komik anlar ve hikayeler yaratırız?
Bu atölye sözel şakanın ötesine geçerek katılımcıyı komedinin değişik fiziksel araçlarını keşfetmeye davet eder. Sahnede ritmin öneminin farkındalığı ve oyunsallığı, çelişen karakterler yaratma ve sahne üzerinde buluşturma, boş uzamda oyun kurma gibi imkanları deneyimleyerek çeşitli doğaçlamalar yapılacaktır. Sahnede komik olanı bulmak ve oyuna dönüştürmek hem sahne uzamını ve partnerini hem de seyirciyi iyi dinleyebilme yetisinde başlar. Bu yetileri sağlamak ve bedenin uzamdaki imkanlarını keşfetmek bu atölyenin ana hedefidir. Atölyenin son aşaması olarak katılımcılara kendi en öznel (traji) komikliklerini Clown karakterlerini keşfetmek ve seyirciyle en saf haliyle buluşturmak aracıyla olacaktır.
Atölye başlıkları
Sahnede değişik statüler ve ritim
Taklit ve alay
Boş uzamda mekan ve hikaye kurma
Mimör oyunculuk
Treto tekniği ve imkanları
Clown
Elif Sözer, İstanbul’da doğup Viyana’da büyüdü. Viyana Üniversitesi Tiyatro, Film ve Medya Bilimi bölümünde lisans, Jacques Lecoq pedagojisini temel alan London International School of Performing Arts (LISPA)’da yüksek lisans eğitimi gördü. Eylül 2016’da İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünde ikinci yüksek lisansına başladı ve eğitimini sürdürmekte. Viyana’da farklı oyunlarda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı ve aynı zamanda Ezilenlerin Tiyatrosu üzerine çalışmalar yürüttü. 2013’te LISPA’dan mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşti. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarının tiyatro ve pantomim bölümlerinde atölyeler düzenledi. İKSV Tiyatro Festivalinde prömiyer yapan Kral (Soytarım) Lear’da maske oyunculuğu koçu olarak çalıştı. KETT tiyatro ekibini Grotesk beden üzerine çalıştırdı. Bilgi Üniversitesi’nde Beden Odaklı Sanat Atölyeleri kapsamında Nötr Maske üzerine bir atölye sundu. Koç Üniversitesi Tiyatro Topluluğuna iki sene ardarda Fiziksel Tiyatro üzerine atölyeler yaptı. Stoa’nin 2015 yaz kampında Jacques Lecoq’un Mimodinamik tekniği üzerine atölye yaptı.
Seyyar Sahne’nin oyunu Durum Bu’da oyunculuk yaptı ve Avusturya’da gerçekleşen Podium Festival Mödling’e solo oyuncu olarak davet edildi. Aslı Kışlal’ın yönettiği, Viyana yapımı olan “Almancı/Doyçlender” oyununda Daniel Keberle yanında İstanbul ve Ankara gösterimlerinde başrol oynadı. Emre Koyuncuoğlu’nun yönettiği “Punta Atmak” projesinde oyuncu olarak yer aldı.
Mine Çerçi, Güray Dinçol ve Sena Taşkapılıoğlu’la birlikte Kasım 2014’ten bu yana Fiziksel Tiyatro ve Komedi Okulu’nu yürütmekte. Eylül 2016’dan beri İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında Tiyatro Bölümünün 1. ve 2. Sınıflarana Fiziksel Tiyatro dersleri vermekte ve düzenli olarak farklı kurumlarda Fiziksel Tiyatro üzerine atölyeler sunmakta.
15 Temmuz öğle vakti Medrese’ye varış.
Akşam 17:00 – 20:00 arası tanışma ve oyunlar, atölyenin gidişatına dair bilgilendirme.
16 Temmuz – 22 Temmuz arası her gün 9:00-12:30 ve 14:00-17:30 arası ders
Atölyenin gidişatına göre 21 Temmuz Cuma akşamı herkese açık kısa bir gösteri.
Son gün 22 Temmuz 9:00-12:30 arası kapanış ve feedback
Kamp Tarihi: 15 Temmuz 2017 – 22 Temmuz 2017
İndirimli Erken Kayıt Son Tarihi: 30 Nisan 2017
Son Başvuru Tarihi: 13 Temmuz 2017
KİMLER BAŞVURABİLİR?
Fiziksel Tiyatronun temellerine ve Komedi alanına ilgi duyan, hareket etmek ve doğaçlamaktan keyif alan, oyunculuk alanında farklı yöntemler deneyimlemek isteyen herkese açıktır.
GELİRKEN…
Katılımcıların rahat hareket edebileceği, mümkünse baskısız siyah eşofman ve tişört getirmeleri beklenmektedir.
(Konaklama, eğitim ve günde üç öğün yemek dahil)
30 Nisan öncesi kesin kaydını tamamlayanlara: 995 TL
30 Nisan sonrası kayıtlarda: 1105 TL
Yeni Başlayanlar için Oyunculuk Okulunun,
2 modülüne katılanlara toplamda 150TL,
3 modülüne katılanlara toplamda 325TL,
4 modülüne katılanlara toplamda 525TL,
5 modülüne katılanlara toplamda 750TL,
6 modülüne katılanlara toplamda 1000TL
burs sağlanacaktır.
(Ödeme aşamasına başvurunuz değerlendirildikten sonra geçilecektir. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda sizinle bu ve diğer detaylarla ilgili e-posta yoluyla bağlantıya geçilecektir.)
Stoa’ndeki kamplara olan ilginiz için teşekkür ederiz. Medrese’ye gelirseniz sizinle çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. Burada kalacağınız süre boyunca doğayla ve diğer Medrese sakinleriyle uyumlu bir yaşama katılmanızı, buranın bir parçası gibi hissetmenizi, davranmanızı diliyoruz.
Başvurunuz sonrası daha detaylı yazışırız ancak yine de size buradaki yaşam, çalışma ve konaklama mekânları hakkında biraz bilgi verelim istiyoruz:
Buraya gelmek oldukça kolay. İzmir havaalanından 1 saat uzaklıktayız sadece. Zor olan buradan ayrılmak oluyor.
Şirince’de hava, yazın çoğu yerde olduğu gibi oldukça sıcak. Güneş altında durulmuyor. Ancak Medrese’nin salonları ve revakları klimalı gibi… Geceleri hava serinliyor. Son üç yazdır, Eylül’e kadar hiç yağmur yağmadı. Bu sene de yağmaz muhtemelen.
Yemek menümüz genelde zeytinyağlı ve sebze ağırlıklı. Vejetaryenleri ve veganları da düşünerek menüde et olduğu öğünler, eti ayrı bir kapta pişiriyoruz. Medrese’de sağlıklı bir yemek rejimi sizi bekliyor kısacası.
Kendine has birçok odamız mevcut. Size uygun olacağını düşündüğünüz konaklama tipini seçmek ve/veya çalışma mekanlarımız hakkında bilgi sahibi olmak için başvurunuzu yapmadan önce lütfen konaklama mekânları sayfamıza bir göz atın.
Görüşmek dileğiyle…