“Ninninin Devinimi” dünyanın dört bir yanından ninni ritüellerini araştıran bir şarkılar dizisidir. 25 dilde icra edilen eser, Avustralya/New York-merkezli, disiplinlerarası bir performans sanatçısı, vokalist ve besteci olan Sophia Brous tarafından, İngiliz müzisyenler Leo Abrahams (Brian Eno, Regina Spector) ve David Coulter (Kronos Quartet, Laurie Anderson) ile birlikte, Faye Driscoll’ün de koreografisiyle yaratılmıştır.
Başlangıçta Sydney Festivali için Urbantheatre Project tarafından bu çalışmaya sevk edilen Brous, 2014’den beri, BBC belgeselcisi ve activist Katie Barlow ile birlikte, Avrupa’daki ve Birleşik Krallık’taki mülteci kamplarına seyahat ederek, Orta Doğu, Avrupa, Afrika ve Asya’dan göçmen ve mülteci topluluklarla çalışmış ve ninni repertuarını genişleterek, çalışmayı geliştirmiştir. Bu malzemeyi uzun bir şarkılar dizisine dönüştürmesi, Robert Wilson’s Watermill Center‘daki sanatçı konaklama programı sırasında gerçekleşmiştir.
Lullaby Movement: A Song Cycle
Avustralya & Birleşik Krallık
İcra eden: Sophia Brous
Müzik: Leo Abrahams ve David Coulter
Oğuz Atay Salonu
6 gün, 11 ülke, 14 oyun...
Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz MonoFest, Brezilya, Kolombiya, ABD, Mısır, Danimarka, İtalya, Polonya, Slovakya, Yunanistan ve Türkiye'den konuklarıyla size eşsiz bir tiyatro deneyimi vaat ediyor.
Dileğimiz sizi festival boyunca Medrese’de ağırlamak. Böylece tüm oyunları takip edebilecek, oyun sonrası sohbetlere dahil olabilecek, mini atölyelere katılabilecek, festival boyunca Medrese’de konaklayacak tüm sanatçılarla ve seyircilerle tanışma şansı bulabileceksiniz.
Takviminiz festivali 6 gün boyunca takip etmenize izin vermiyorsa bir ya da birkaç geceliğine de misafirimiz olarak Medrese’nin ve MonoFest’18’in havasını soluyabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, aşağıdaki bağlantıyı izleyerek kaydolmak.
9 Ağustos'a dek sürecek erken kayıt indirimlerinin yanı sıra öğrencilere ve daha önceden Medrese'de bir kampa katılmış dostlarımıza (5 ya da 6 gün festivali takip etmek istemeleri durumunda) indirimler uyguladık. Tüm tiyatroseverlerin bu deneyimi yaşamaları ve katkıda bulunmaları tek temennimiz.
Kapımız Medrese’de konaklamayı tercih etmeyip sadece oyun izlemeye gelecek seyircilerimize de açık tabii ki. Biletleri oyun günü kapıda bulabileceksiniz, önceden kayıt olmanıza veya rezervasyon yapmanıza gerek yok.
MonoFest’18’de görüşmek dileğiyle…
Sizi MonoFest'22'de Medrese’de konuk etmekten büyük mutluluk duyacağız. Burada kalacağınız süre boyunca doğayla ve diğer Medrese sakinleriyle uyumlu bir yaşama katılmanızı, buranın bir parçası gibi hissetmenizi, davranmanızı diliyoruz.
Başvurunuz sonrası daha detaylı yazışırız ancak yine de size buradaki yaşam, çalışma ve konaklama mekânları hakkında biraz bilgi verelim istiyoruz: Buraya gelmek oldukça kolay. İzmir havaalanından 1 saat uzaklıktayız sadece. Zor olan buradan ayrılmak oluyor.
Şirince’de hava, yazın çoğu yerde olduğu gibi oldukça sıcak. Güneş altında durulmuyor. Ancak Medrese’nin salonları ve revakları klimalı gibi… Geceleri hava serinliyor. Son üç yazdır, Eylül’e kadar hiç yağmur yağmadı. Bu sene de yağmaz muhtemelen.
Yemek menümüz genelde zeytinyağlı ve sebze ağırlıklı. Vejetaryenleri ve veganları da düşünerek menüde et olduğu öğünler, eti ayrı bir kapta pişiriyoruz. Medrese’de sağlıklı bir yemek rejimi sizi bekliyor kısacası.
Kendine has birçok odamız mevcut. Size uygun olacağını düşündüğünüz konaklama tipini seçmek ve/veya çalışma mekanlarımız hakkında bilgi sahibi olmak için başvurunuzu yapmadan önce lütfen konaklama mekânları sayfamıza bir göz atın.
Görüşmek dileğiyle…